Vores aktiviteter

STU-uddannelsen skal mindst bestå af 840 undervisningstimer pr. år i 3 år. Uddannelsen sammensættes ud fra den unges kvalifikationer, modenhed og interesser bestående af:

  • Den almendannede del, der er rettet mod den unges personlige og sociale udvikling.
  • En specifik, målrettet del, der skal støtte udviklingen af den unges interesser, evner og særlige færdigheder.
  • Praktik, hvor den unges muligheder uden for skolen bliver udviklet og afprøvet.

Formålet med uddannelsen er at klæde unge med særlige behov bedst muligt på, således at du som ung opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt.

Samtidigt kan STU uddannelsen være et springbræt til en uddannelse og/eller et arbejde inden for det ordinære område eller i mere beskyttede rammer.

STU uddannelsen skal udgøre et planlagt og koordineret forløb, og der skal sigtes mod fremskridt i den enkelte unges udvikling. Der er altså ikke to uddannelser, som er ens – heller ikke selv om de unge går på samme STU-uddannelsessted. Den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse er gratis for den unge og kan vare i op til tre år. I gennemsnit har den unge 21 timers undervisning om ugen.

STUdie ved Fjorden anvender individuel tilrettelagt praktisk og teoretisk undervisning. Dette skal bidrage til at skabe en variation i hverdagen med god tid til, at alle elever kan udfordres fagligt, socialt og personligt.

Vi arbejder i små overskuelige grupper i strukturerede rammer, for bedst muligt, at tilgodese den enkelte elevs niveau og give rum til, at alle får mulighed for at forbedre sine kompetencer.

Når STUdie ved Fjorden i hverdagen samarbejder med elever omkring udvikling af sine kompetencer, benytter vi os af en ugestruktur som indeholder forskellige fag. Ugestruktur kan løbende tilrettes således den kontinuerligt tilpasses elevens udvikling.

Elevernes skema er sammensat med udgangspunkt i den enkeltes uddannelsesplan som er udarbejdet på baggrund af aftaler mellem eleven, eventuelt forældrene og Ungdommens Uddannelsesvejledning

Virksomhedspraktik er en vigtig del af ungdomsuddannelsen og er med til at skabe forudsætningen for at kunne udvikle kompetencer til et selvstændigt voksenliv.

Formålet med praktikkerne er at forsøge at afdække, hvilke funktioner og under hvilke forhold du som ung vil kunne arbejde efter STU.

Praktikker af kortere varighed kan påbegyndes allerede fra det første STU år, hvis det er relevant i forhold til din uddannelsesplan. På denne måde kan du så småt komme i gang med at opleve, hvordan det er at være på en arbejdsplads og derigennem at få et større kendskab til forskellige arbejdsområder og opgaver.

Når du kommer til dit 2. og 3. STU år, kommer der praktikker af længere varighed. Det er forventningen,  at du har fået et større kendskab til mulige arbejdsområder og opgaver som de har motivation og kompetencer til at udvikle færdigheder indenfor. STUdie ved Fjorden vil sammen med dig og samarbejdspartnere i erhvervslivet forsøge at skabe et match, som tilgodeser dine forventninger og kompetencer.

Det er en individuel vurdering, hvor mange praktikker du kommer i, men det er vigtigt at være opmærksom på, at virksomhedspraktik er en del af undervisningen og har høj prioritet.

Formålet med praktikkerne er med henblik på udvikling og beskrivelse af din arbejdsevne samt afklaring af mulige områder for beskæftigelse og uddannelse. Under praktikken måles der på forskellige parametre som skånehensyn, egnethed indenfor området, mødestabilitet, arbejdsintensitet, personlige kompetencer og meget andet.

Kontakt

STUdie ved Fjorden

Trudsøvej 3-5
7600 Struer

T: 96 84 89 60
E: stu@struer.dk